Simon og Anine

Tilst, Aarhus – 2016

I 2015 lavede Thomas Dambo og hans team genbrugsskulpturen Simon Selvgjort i byen Tilst udenfor Aarhus. Skulpturen skulle kun være midlertidig så Thomas besluttede ikke at sætte den fast til jorden, så den var nem at flytte til et nyt sted. Desværre blev Aarhus kort tid efter ramt af stormen Gorm, som lavede Simon om til pindebrænde.

I løbet af hans tid i Tilst var de lokale blevet rigtigt glade for Simon, og de blev meget kede af det da han pludselig var væk. En 14 årig pige ved navn Anine, syntes at det var så ærgerligt at hun tog sagen i egen hånd og oprettede en Facebookgruppe til at samle penge ind til at få Simon tilbage.
Efter kun fire dage lykkedes det Anine at samle nok penge ind til at dække Thomas Dambos udgifter til en ny skulptur, og det var nu på plads at Simon skulle tilbage til Tilst.

Som kunstner bryder Thomas sig ikke om at lave eksakte kopier af hans arbejde, så han besluttede sig for at ændre en smule på den nye skulptur. Den nye Simon er nu blevet færdig med at bygge sig selv, og er gået igang med at bygge en ny ven som kan holde ham med selskab. Til ære for Anine som muligjorde projektet, og sammen med to af sine venner, hjalp med at bygge den besluttede Thomas at Simons nye ven skulle hedde Anine. Derfor hedder skulpturen Simon og Anine, og er som altid bygget udelukkende af genbrugstræ.

Go top

Alle varer i webshoppen laves på bestilling så forvent leveringstid på mellem 7-30 dage. Julegaver skal bestilles inden 15 december. Afbryd