Remake Christmas

København, 2015

Remake Christmas er et stort genbrugs-jule projekt som Thomas Dambo lavede i samarbejde med Copenhagen Christmas og Nikolaj Kunsthal. Her kunne besøgende i det store genbrugs juleværksted lave deres egne julegaver ud af affald.

Huset blev bygget ud af affaldstræ fra Stark og andet affaldstræ og materialer, heriblandt valgplakater og store metalplakater fra metrobyggeriet i København. Alt interiør blev også bygget af genbrugsmaterialer, og alt inventar til workshops kom fra strøgets butikker og lokale virksomheder. Heriblandt kunne besøgende lave gaver ud af vinylplader, sidste års festival T-shirts, trykrester, gamle tæpper og meget mere. Selv maden som blev serveret for de frivillige kræfter i huset bestod af “skraldemad” i form af resterne fra Nordisk Ministerråds kantine.

Huset havde åbent 24 dage i november og december fra 11.00 – 19.00, og havde mere end 20.000 besøgende. I dagstimerne havde huset besøg af folkeskolerklasser, asylcentre med mere som fik undervisning i at bygge ting i affald, og i eftermiddagstimer og weekender var der fri leg for alle, børn som voksne.

De blev lavet over 3.000 julegaver, heriblandt T-shirts, fuglehuse, legetøj, accessories, smykker og meget mere.

Thomas Dambo lavede projektet som et alternativ til den kommercielle jul, og for at vise at man sagtens selv kan lave flotte og værdifulde julegaver, endda ud af andres affald.

samarbejdspartnere

Go top

Alle varer i webshoppen laves på bestilling så forvent leveringstid på mellem 7-30 dage. Julegaver skal bestilles inden 15 december. Afbryd